441 переглядів

Юрій Гагарін – фоторепортаж

gagarin201412 квітня весь світ відзначає День авіації і космонавтики (Space Probe Day). Це особливий день – день тріумфу науки і всіх тих , хто сьогодні трудиться в космічній галузі.

12 квітня 1961 назавжди залишиться в пам’яті людства. У цей день вперше в світі був здійснений політ людини в космос. Юрій Гагарін космічному кораблі “Восток” вперше в світі здійснив орбітальний обліт Землі , відкривши епоху пілотованих космічних польотів.

Політ , що тривав всього 108 хвилин , став потужним проривом в освоєнні космосу. Ім’я Юрія Гагаріна стало широко відоме в світі , а сам перший космонавт достроково отримав звання майора і звання Героя Радянського Союзу.

Як відомо , перш ніж в космічний корабель сів чоловік , в політ були відправлені чотириногі друзі людини . У серпні 1960 радянський космічний корабель “Восток” з собаками Білкою і Стрілкою на борту здійснив добовий політ з поверненням на Землю.

Перший політ людини в космічний простір підтвердив високу надійність корабля і його систем , показав , що людина може успішно переносити умови космічного польоту , зберігаючи працездатність при активної діяльності.

А яким він був? Фотографії звичайної радянської людини з дитячих років до моменту смерті.

10:00 12.04.2014
http://ubr.ua/ukraine-and-world/events/urii-gagarin-chelovek-pokorivshii-kosmos-221409

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>