419 переглядів

Задорожній М.І. Електронне освітнє середовище

Задорожній Микола Іванович,
вчитель-методист,
Новоюлівська ЗОШ I-IIIступенів
Софіївський районДніпропетровська область

СТВОРЕННЯ ТА ВИКОРИСТАННЯ ЕЛЕКТРОННОГО ОСВІТНЬОГО СЕРЕДОВИЩА НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ

Електронне освітнє середовище школи - це програмні засоби, електронні навчальні комплекси з різних предметів, електронні документи різного призначення, які використовуються для навчання учнів та роботи вчителів і розміщені на сервері локальної мережі школи та мережі Інтернет. До цих програмних засобів та документів є вільний доступ з усіх комп’ютерів локальної мережі школи.konf-iod2013-2

Постановка проблеми.

Виховання творчої особистості неможливо здійснювати командно-адміністративними методами. Для цього потрібно створювати сприятливі умови для творчої діяльності вчителів та учнів та позитивні стимули для такої діяльності. Однією з таких умов є систематичне та ефективне використання інформаційно-комунікаційних технологій у навчально-виховному процесі.

Виділення невирішених раніше частин загальної проблеми.

Творча діяльність вчителів та учнів передбачає не тільки використання інформаційних джерел з мережі Інтернет та інших цифрових джерел інформації, а в першу чергу створення власних електронних засобів навчання та електронних документів. Вчителі, які систематично використовують інформаційно-комунікаційні технології у навчально-виховному процесі працюють з десятками чи навіть сотнями гігабайт інформації. Розмістити та систематизувати все це в мережі Інтернет достатньо складно, тому створення електронного освітнього середовища в локальній мережі навчального закладу – це реальні можливості для систематизації та ефективного використання інформаційно-комунікаційних технологій.

Формулювання цілей статті.

Мета статті – показати можливості створення та ефективного використання електронного освітнього середовища школи для творчої діяльності вчителів та учнів.

konf-iod2013-3

Надруковано:

Задорожній М.І. Створення та використання електронного освітнього середовища навчального закладу // Теорія та методика електронного навчання : Збірник наукових праць. Випуск IV. – Кривий Ріг: Видавничий відділ КМІ, 2013. – 311 с. – с. 95-100.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>